Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészséges ikreknek adott életet szerdán egy 14 éves pandamama a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány tenyésztőközpontjában. Két 2 éves társukat pedig ugyanezen a napon engedték szabadon - számolt be a - Állat, állatfajok bemutatása magazin
részletek »

Újabb pandaikrek születtek Szecsuanban

Az Állat Tuti Magazin állatokról, háziállatokról, anatómiájukról, életükről, táplálkozásukról, szokásaikról szól. A Magazin segítséget szeretne nyújtani az állatok jobb megismeréséhez. Hírek, cikkek érdekességek az állatok csodálatos világából ...
Állat, állatfajok bemutatása magazin
Itt vagy: Állat, állatfajok bemutatása magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Újabb pandaikrek születtek Szecsuanban
Újabb pandaikrek születtek Szecsuanban
Egészséges ikreknek adott életet szerdán egy 14 éves pandamama a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány tenyésztőközpontjában. Két 2 éves társukat pedig ugyanezen a napon engedték szabadon - számolt be a helyi média.
A Csingho nevű óráspanda két nőstény pandát hozott a világra félórás különbséggel, mindketten körülbelül 150 grammot nyomnak. Ez a hatodik ikerpár, amely a 151 pandának otthont adó kutatóbázison idén született.

Születésüket élőben követhették nyomon a pandarajongók egy kínai és egy japán internetes videómegosztó oldalon. Kevesebb mint öt óra leforgása alatt körülbelül 120 ezren voltak rájuk kíváncsiak.

A pandák őshazájában, Szecsuanban szerdán azt is bejelentették, hogy két, eddig fogságban élő nősténypandát két év "kiképzés" után kiengedtek a szabadba. Mindketten 2013-ban születtek.
Hirdetés

A szakértők szerint Hua Csiao és Hua Jan rendelkezik már azokkal a képességekkel, amelyek birtokában természetes környezetükben, a Liceping természetvédelmi területen maguk is elboldogulnak a mindennapokban.

A "vissza a természetbe" program keretében elsőként 2006-ban engedtek el egy ötéves hím óriáspandát a vulungi természetvédelmi területen, szintén Szecsuanban. A krónikák szerint azonban Hsziang Hsziang nagyjából egy évvel később a területért és élelemért vadon élő társaival folytatott küzdelemben alulmaradt és elpusztult.

2012 és 2014 között három panda ismerkedhetett meg "élesben" a bambuszerdők szabadságával, s megfigyelőik szerint megtalálták a helyüket. Valamennyiüket műholdas helymeghatározáshoz szükséges jeladó eszközökkel látták el.

A legutóbbi pandaszámlálás adatai szerint a világon immár több mint 1800 példány él vadon, kétharmaduk Szecsuan délnyugati erdeiben. 2013 végén fogságban 375 óráspanda élt. A külföldi állatkertek közül 17-ben tartottak pandát, kutatási, megfigyelési célból pedig a világ 12 országában 42 állat élt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Szecsuan, panda, ikrek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-09-16 16:41:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü