Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A hőség miatt fokozott figyelmet kell fordítani a haszonállatok folyamatos vízellátására és a tűző nap elől árnyék biztosítására számukra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti - Állat, állatfajok bemutatása magazin
részletek »

Hőség - Figyelni kell az állatok folyamatos vízellátására is

Az Állat Tuti Magazin állatokról, háziállatokról, anatómiájukról, életükről, táplálkozásukról, szokásaikról szól. A Magazin segítséget szeretne nyújtani az állatok jobb megismeréséhez. Hírek, cikkek érdekességek az állatok csodálatos világából ...
Állat, állatfajok bemutatása magazin
Itt vagy: Állat, állatfajok bemutatása magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hőség - Figyelni kell az állatok folyamatos vízellátására is
Hőség - Figyelni kell az állatok folyamatos vízellátására is
A hőség miatt fokozott figyelmet kell fordítani a haszonállatok folyamatos vízellátására és a tűző nap elől árnyék biztosítására számukra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
A hivatal javaslata szerint az állatszállításokat úgy kell szervezni, hogy belföldön az éjszakai, kora hajnali órákban szállítsák az állatokat. Felhívják a figyelmet arra, hogy a 8 órát meghaladó szállítások esetében kizárólag olyan járművek használata az engedélyezett, amelyeknél a külső hőmérséklettől függetlenül, álló helyzetben is biztosított a megfelelő légcsere. A kifutóval rendelkező ólaknál - árnyékos terület hiányában - a sertések könnyen leégnek a tűző napon - tették hozzá.

Azoknál a mezőgazdasági haszonállatoknál, amelyeknél a tartástechnológiából adódóan az állatok jóléte nagyban függ az automatikus szerkezetektől - mint például ventillátorok, hűtés-fűtés, szellőztető berendezések - a jogszabályi előírások alapján olyan érzékelő riasztóberendezéseket alkalmaznak, amelyek az esetleges meghibásodást minden esetben haladéktalanul jelzik egy intézkedésre alkalmas személynek. Ez elsősorban a baromfitartást, a húsnyúltartást érinti, ahol az állatokat zárt helyiségben tartják - olvasható a közleményben.
Hirdetés

Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról írt hétfő délután. Az előrejelzés szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, s többfelé a leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - állat, hőség, víz
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-08-01 18:28:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü