Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyák képes leírás - Állat, állatfajok bemutatása.tlap.hu
részletek »

Kutyák - Állat, állatfajok bemutatása.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allat.tlap.hu » Kutyák
Keresés
Találatok száma - 13 db
A kutya

A kutya

Kutyák és gazdáik portálja, ahol mindent megtalálsz a kutyákról: kutyafajta adatbázis, cikkek, háttérképek, kutya névnapok. Küldj be Te is képet a kutyádról! A honlapon rengeteg cikk és érdekesség is olvasható a kutyákról.

Bulldog News Hungary

Bulldog News Hungary

A célunk ezzel az információs portállal, hogy az Angol bulldog után érdeklődők részletes tájékoztatást kapjanak a fajta magyarországi gondozásáról, tenyésztéséről és az elért eredményekről. Továbbá célunk még, hogy mindazon kennelek és tenyésztők csatlakozzanak a Bulldog News Hungary portálhoz, akik elkötelezettek a fajta iránt, és ezáltal naprakész információval lássák el egymást, és a fajta iránt érdeklődőket, sporttársakat. Minden egyes magyar kennelt, és tenyésztőt szeretnénk megjeleníteni oldalunkon, ezzel is növelve a magyarországi minőségi Angol bulldog tenyésztés sikerességét! Szeretnénk minden egyes rendezvényről részletes beszámolókat közölni, fotó és videógalériákat bemutatni.

Katalán pásztorkutya

Katalán pásztorkutya

Bár kissé konok természetű, remek nyáj- és házőrző kutya. Feltűnően szép megjelenésű, gyönyörű szőrzetű, szívós, rendkívül értelmes és élénk, temperamentumos eb a katalán pásztorkutya. FCI I. fajtacsoport (Pásztor- és juhászkutyák) Spanyol (katalán) fajta; főleg a Pireneusokban tenyésztik rövid és hosszú szőrű változatban. Feltűnően szép megjelenésű, gyönyörű szőrzetű, szívós, rendkívül értelmes és élénk, temperamentumos pásztorkutya. Hazájában rendkívül megbecsülik, szeretik; pásztorkutyaként, nyájak mellett még ma is sok kutya dolgozik. De kedves, ragaszkodó természete és kellemes megjelenése miatt szívesen tartják kedvtelésből is. A feje domború, a tövénél széles, homlokán és a fejtetőn árok húzódik, mely jellegzetes tarkóbúbban végződik. Arcorri része egyenes, kissé rövid; erős állkapcsokkal, erőteljes, egészséges fogazattal. Ajkai feszesek, sötétek, szájpadlása erősen pigmentált. Szeme sötét ámbraszínű vagy barna, füle közepesen hosszú, fejhez simuló, hosszú szőr borítja. Nyaka erős, rövid és izmos. Mellkasa fejlett, háta egyenes. Ágyéka rövid, széles. Erős hasa könnyedén felhúzott. Fara a mar fölé emelkedhet...

Állat, állatfajok bemutatása magazin hírek
Madártani egyesület: ne etessük a vízimadarakat!
Madártani egyesület: ne etessük a... A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék az állatokat. A madár- és természetvédelmi hatóságok, szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, amely tömegesen sodorja...
Először tanult meg kardszárnyú delfin emberi szavakat utánozni
Először tanult meg kardszárnyú delfin... Először tanult meg egy kardszárnyú delfin olyan angol szavakat utánozni, mint a...
A tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék
A tengerek óriásait veszélyeztetik a... A tengerek óriásait, a bálnákat, cápákat, rájákat veszélyeztetik a műanyag...
Kutya

Kutya

Kutyafajták, kiállítások, programok, kutyás szervezetek, kutya eledel, kutyatenyésztés és menhelyek bemutatása. A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt.

Kutya tár

Kutya tár

Jelenleg 383 kutyafajta található az adatbázisban. Állítsa be a szűrőt a fajták megjelenítéséhez. Rendezés ABC szerint: Ha azt állítja be, hogy Összes, akkor az adatbázisban levő összes fajtát kilistázza ABC sorrendben. Ilyenkor ajánlott kikapcsolni a miniatűrök megjelenítését, mert nagyon lelassítja a betöltést.

Kutya tippek

Kutya tippek

Kutya tippek, kutyás tanácsok, tippek, trükkök a kutyákhoz, hogy jó gazdi váljon belőled! A kutyanevelés tanácsainkkal gyerekjáték! Plusz: kutyajátékok, kutyás viccek, és minden ami kutya. Megmutatjuk neked, hogyan legyen kutyád szófogadó, boldog és egészséges, akire igazán büszke lehetsz!

Kutya weboldal

Kutya weboldal

Hírek, érdekességek, fajleírások a kutyákról. A kutya vagy eb (Canis lupus familiaris) ujjon járó ragadozó állat, a farkas (Canis lupus) háziasított alfaja. Az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt. Ezenkívül tágabb értelemben kutyának neveznek a kutyafélék (Canidae) családján belül a valódi kutyaformák (Canini) nemzetségéhez tartozó több más fajt is: ilyenek például a kisfülű kutya (Atelocynus microtis), az ázsiai vadkutya (Cuon alpinus), a nyestkutya (Nyctereutes procyonoides), az afrikai vadkutya vagy hiénakutya (Lycaon pictus) és az őserdei kutya (Speothos venaticus). A háziasított kutyát mindezektől a házikutya elnevezéssel különböztetik meg. Szócikkünkben kutya alatt a házikutya értendő.

Kutyafajták

Kutyafajták

Kutyafajták bemutatása videókkal, képekkel, eladó kiskutyák apróhirdetéseivel. Hasznos tanácsok: hogyan válasszunk kutyát, mire figyeljünk kutyavásárláskor? Kutya vásárlása előtt szánjon néhány percet arra, hogy megnézi ezt a videósorozatot. Segít abban, hogy leendő kutyájával harmonikusabb, mindenkinek kellemesebb kapcsolatot alakítson ki.

Kutyák típusai és gondozása

Kutyák típusai és gondozása

A blog az ismertebb kutyafajokat és azok gondozását mutatja be. Az oldal tartalmából: - Skót juhászkutya - Tacskó - Angol szetter - Bolognese - Bernáthegyi - Boxer - Clumber spániel - Dalmata - Debermann - Foxterrier - Golden retriever - Komondor - Kuvasz - Magyar agár - Magyar vizsla - Rottveiler - Skót terrier - Uszkár - Puli - Közép Ázsia juhászkutya - Német juhászkutya - Bullterrier - Boxer...

Hirdetés
Kutyavilág

Kutyavilág

Magunkról: Igazából nem szeretnélek titeket ezzel olyan hosszan untatni, úgyhogy csak röviden és tömören a lényeget a honlapról, magamról és persze az ebemről. Én 1988. 06. 08-án születtem Székesfehérváron. Jelenleg gimnáziumba járok. Mimivel járó közös életem pár éve kezdődött egy szép nyári napon. Akkor még elfért a tenyeremen, és olyan volt, mint egy kis manó. Hatalmas füleivel és éppen növekedni kezdő szőrével úgy festett, mint egy kemoterápiás nyuszi. /amúgy ő egy westi kislány./ Azóta nagyon szép kutyus lett belőle és majdnem tökéletesen elsajátította az agility alapjait. Első versenyünkön 7. helyezést értünk el./ Amire én nagyon büszke vagyok, mert igazából a sebességével vannak gondok./ A honlapról csak röviden annyit, hogy minden lesz rajta /idővel / amit a kutyákról tudni kell és a kutyákkal kapcsolatos. Agility és még sok más kutyás sport. Remélem bárkinek bármilyen kérdése, mondani valója lesz bizalommal fordul hozzám.:)

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár kutyafajta bemutatása, tenyésztők, klubok, fajtaleírások, videók és fényképalbumok gyűjteménye. A magyar agár a legkevésbé ismert magyar kutyafajta, amely nem egyszer a kihalás szélén állt. Nem azonos a történelmi magyar agárral.

Németjuhász

Németjuhász

Tippek a németjuhász kutya tartásához: A németjuhász - bizton állíthatom - az a fajta, akit mindenki ismer. Népszerű sorozatsztár, jó házőrző, ideális családi kedvenc. Legfontosabb tudnivalókat itt találod meg róla. Igen népszerű fajta. Éber, élénk, hűséges, nagyon intelligens. Engedelmesek, nagyon könnyen, gyorsan idomíthatók. Nagyon aktív, tele van energiával, okos, magabiztos, független. A fajták közül az egyik legkönnyebben idomítható. Magas intelligenciájának köszönhetően, gyakran képezik ki életmentésre, keresőkutyának, rendőrkutyának. Nagy szeretettel okoznak örömet a gazdinak. Tapasztaltabb gazdának ajánljuk. Elhanyagoltan vagy elszigetelten élve boldogtalanok. Rendszeres mozgást, szaladgálást, fizikai és képességfejlesztő játékokat igényel. Gyermekekkel nagyon jól kijön, mérete miatt azonban óvatosság javasolt. Előszeretettel kergetik a macskákat, jellemzően dominánsak azonos nemű kutyákkal szemben. A nyüszítés problémát okozhat, jellemző a fajtára. Védelmi ösztöne magas, kiváló őrző-védő, nem hátrál meg, ha úgy érzi gazdája veszélyben van. Megjelenés:Hegyes, felfelé álló fülei vannak, okos ábrázatú, erőteljes, atletikus alkatú. 30-40 kg, 60 cm...

Puli

Puli

Származása, kialakulása: Pontosan nem tudjuk, hogy a puli honnan és mikor került a magyar pásztor mellé. Pásztorkodó őseinknek ősi terelő kutyája lehetett. Emellett tanúsít az a tény is, hogy Tibettől Mongólián és Szibérián át Nyugat-Európáig, az északi füves sztyeppéktől az afrikai szavannákig fellelhető hasonló foglalkozást űző, csak más-más formát mutató rokona. A nyáj védelmét ellátó komondorról, kuvaszról már a XIV. századból maradt reánk írásos emlék. A puli szinte nyomtalanul teljesítette feladatát a pásztor mellett. Legközelebbi rokonai, a tibeti pásztorkutyák azt bizonyítják, hogy a népvándorláskor már őseink mellett volt, s végig­kísérte nyájukat európai vándorlásuk alatt. Az 1700-as évekből származó rajz és leírás szerint az ősi magyar terelő pásztorkutya kistestű, lompos szőrű volt. Az 1751-ből fennmaradt írás pudliról vagy magyar vízikutyáról" emlékezik meg. 1801-ben Földi János a pumit ismerteti, de a puli névről csak később hallunk. Nem tudjuk, hogy a legrégibb időben hogyan hívták, lehet, hogy a puli a pudel ferdítéséből keletkezett. De van olyan kutatás is, amely nevét ősinek, közép-ázsiai szóeredetnek véli...

Tuti menü