Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állat, állatfajok bemutatása linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Állat, állatfajok bemutatása képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: allat.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 172 db
A kutya

A kutya

Kutyák és gazdáik portálja, ahol mindent megtalálsz a kutyákról: kutyafajta adatbázis, cikkek, háttérképek, kutya névnapok. Küldj be Te is képet a kutyádról! A honlapon rengeteg cikk és érdekesség is olvasható a kutyákról.

A macska

A macska

Cicák és gazdáik portálja, ahol mindent megtalálsz a macskákról: macskafajta adatbázis, háttérképek, macska névnapok. Küldj be Te is képet a cicádról! A honlapon rengeteg cikk és érdekesség is olvasható a macskákról.

A veszprémi állatkert nem kért majmot

A veszprémi állatkert nem kért majmot

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csütörtök délután büszkén jelentette be, hogy közbenjárására tíz csimpánz érkezik a veszprémi állatkert új, május 7-én nyíló majomházába. Este viszont az állatkert igazgatója azt közölte, ők ugyan nem kérték a minisztérium közbejárását, és nem is jó megoldást innen-onnan összeszedni tíz csimpánzt. Az biztos, hogy a Csimpánzvilág nevű majomház csimpánzok nélkül nyílik meg. Nem lesz csimpánzcsapat az új veszprémi majomház május 7-i avatásakor, s erre a későbbiekben sincs sok esély - jelentette ki Török László, a veszprémi állatkert igazgatója. Az intézmény vezetője ezzel lényegében cáfolta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csütörtökön kiadott sajtóközleményét, mely szerint a Veszprémben létesített Csimpánzvilág nevű új majomház "benépesítéséhez a környezetvédelmi tárca minden segítséget megad"...

Állat, állatfajok bemutatása magazin hírek
Madártani egyesület: ne etessük a vízimadarakat!
Madártani egyesület: ne etessük a... A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék az állatokat. A madár- és természetvédelmi hatóságok, szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, amely tömegesen sodorja...
Először tanult meg kardszárnyú delfin emberi szavakat utánozni
Először tanult meg kardszárnyú delfin... Először tanult meg egy kardszárnyú delfin olyan angol szavakat utánozni, mint a...
A tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék
A tengerek óriásait veszélyeztetik a... A tengerek óriásait, a bálnákat, cápákat, rájákat veszélyeztetik a műanyag...
Állat és Természetvédők Budaörsi Egyesülete

Állat és Természetvédők Budaörsi Egyesülete

Az egyesület alapítói 10 évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megváltoztatják azokat áldatlan, embertelen és tűrhetetlen állapotokat, melyek az állattartást és a természeti környezetünk védelmét jellemezte. A Budaörsi Önkormányzat segítségével az egyesület létrehozta a budaörsi sintértelepből a Budaörsi Állatmenhelyet, mely ideiglenes otthont ad Budaörsről és a környező településekről (illetve mára egyre többször a fővárosból és a vidéki sintértelepekről is) mentett, befogott, kidobott, megsebesült kutyáknak és macskáknak. Követendő példaként, mint állatvédő szervezet, gyepmesteri tevékenységet is ellátunk Budaörsön és Herceghalmon. Évente átlagosan 800-1000 kutya kerül be menhelyünkre, melyek egy része Németországban és Svájcban (ellenőrzött, megbízható helyekre) kerül gazdához partnerszervezeteinken keresztül, másik részük pedig Magyarországon. A bekerülő kutyák 2 héttől akár 4-5 évig terjedő időszakot töltenek a menhelyen. A Budaörsi Állatmenhelyet az egyesület igyekszik folyamatosan fejleszteni, védenceink életkörülményein javítani a szűkös anyagi kereteink ellenére...

Állat képek - Xbatmanx képtár

Állat képek - Xbatmanx képtár

Fényképek az állatokról. A képek jó minőségűek és nagy felbontásúak, háttérképként is kiválóan használhatóak. A miniatűr képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek és le is tölthetőek a számítógépre.

Állat képek - Zolympus fotóalbum

Állat képek - Zolympus fotóalbum

Mindenféle két, négy, és lábatlan állat képei. Készítse el online fotóalbumát! Töltse fel képeit, ossza meg barátaival, vagy védje őket jelszóval, de akár titkos albumát is elkészítheti! Eredeti képeit itt végre biztonságban tudhatja, és rendkívül kedvező áron papírképet is rendelhet belőlük bármikor.

Állati Haverok

Állati Haverok

Az Állati Haverokra látogató felhasználók létrehozhatják kedvencük profilját, legyen az kutyus, macska, egér, rágcsáló, ló. A Gazdik számára a közösségi oldalakon megszokott funkciókkal kívánunk lehetőséget nyújtani, egy-egy kedvenceket érintő témakör átbeszélésére, tapasztalok kicserélésére (hírfolyam, üzenetküldés, csoportok és események, beszélgetések létrehozása). Természetesen a Gazdik számára lehetőség nyílik kedvencükről készült képek feltöltésére és videók megosztására. Emellett weboldalunkon keresztül hasznos tanácsokhoz és érdekességekhez juthatnak juthatnak hozzá felhasználóink. Állati Lapjaink között állatfajok részletes bemutatásával, Állati Hírességeink között az állatvilág egy-egy neves képviselőjének megismertetésével is foglalkozunk!

Állati közösség

Állati közösség

A Farm egy közösségi oldal, ahol azok töltik együtt mindennapjaikat, akik imádják a háziállatokat. Az oldalon lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Gazdik regisztrálják kedvenceiket, és megmutassák büszkeségüket a nagyvilágnak. Így nekik saját adatlapjuk lesz, ahova a Gazdik képeket, videókat tölthetnek fel a kedvencekről! Az oldalon az általános közösségi funkciókon kívül cikkeket olvashatnak a kisállattartók, vagy kérdezhetnek szakértőinktől különböző témákban.

Állatmánia - közösségi oldal

Állatmánia - közösségi oldal

Kutyám/macskám elveszett, gazdit keres, párt keres. Közösségi oldal állatoknak. Az oldalt abból a célból készítettük, hogy közösséget teremtsünk az állatszerető gazdik és kedvenceik között. Legyen ez egy találkahely a kedvenceknek is, akár gazdikeresésről vagy párkeresésről van szó. Nézz körül, csatlakozz, tölts fel képeket, találj ismerősöket, alakíts vagy lépj be klubokba, blogolj, küldj be állattörténeteket. Szólj ismerőseidnek is, hogy Ők is felkerülhessenek és gyere vissza holnap is.

Hirdetés
Állatok - Wikipédia

Állatok - Wikipédia

Állatoknak az állatok (Animalia) országába tartozó élőlényeket nevezzük. Az állatokkal a zoológia tudománya foglalkozik. Az állatok olyan többsejtű (kivétel: nyálkaspórások) heterotróf, eukarióta élőlények, amelyek életciklusára a gametikus meiózis jellemző. Életük nagy részében diploidok, és csak az ivarsejtek létrejöttével következik be a redukció. A biológusok eredetileg két nagy országra (regnum) osztották fel az élők világát: Planatae (növények) és Animalia (állatok). Mára több lépésben hatra bővült az élőlények országainak száma (Viroida, Monera, Protista, Fungi, Plantae, Animalia). A DNS vizsgálatának elterjedésével mára az is világossá vált, hogy ezeknek a hagyományos rendszertani elkülönítéseknek sem alapjuk, sem jelentőségük nincsen. Az állatok osztályozásával a zoológia egyik résztudománya, az állatrendszertan foglalkozik.

Állatok Info

Állatok Info

A program célja, hogy (miközben számítógépes nyilvántartást biztosít állatmenhelyek és ideiglenes befogadók számára) lehetővé tegye a menhelyi állatok és leendő gazdijaik egymásra találását. A programot magánemberek szabadidejükben készítették és saját költségükön működtetik. A program használata mind a gazdijelöltek, mind a menhelyek számára ingyenes. A menhelyeken ellátott állatok adatait maguk a menhelyek tartják karban.

Állatos képeslap

Állatos képeslap

Képeslapok a következő témakörökben: Kutyák, Macskák, Madarak, Mackók, Vízi állatok és Egyéb állatok. Az képeslap elküldéséhez meg kell adni a neved, a címzett nevét, az te és a címzett email címét, valamint az üzeneted.

Állatos képeslapok

Állatos képeslapok

Az oldalon megtalálja a családtagjainak, barátainak, ismerőseinek küldhető képeslapokat ünnepekre vagy különleges és hétköznapi alkalmakra. Nézzen körül az állatos képeslapjaink között és küldjön minden ismerősének személyéhez illő ajándéklapot! Oldalunk bővülését garantálja, hogy bárki küldhet be új képeslapot.

Állatszervezettan

Állatszervezettan

Az oldal elsősorban a hámszövet és a mirigyek fogalmait és típusait mutatja be. A hámszövet a legősibb szövetféleség, amely mindhárom csíralemezből (ekto-, endoderma, ritkábban mezoderma) kialakulhat. Általában külső és belső felszíneken fordulnak elő. Az alatta lévő kötőszövetből alaphártya (membrana basalis) választja el. A hámszövet szorosan egymás mellett elhelyezkedő polaritással rendelkező sejtekből áll. Sejtközötti állománya kevés, benne sokszor fehérjékből álló ragasztóanyag is van. A sejtek egymáshoz való kapcsolódására különböző struktúrák alakultak ki (zonula occludens, zonula adhaerens, dezmoszóma, rekeszes dezmoszóma, rés-kapcsolódás). Vérereket (néhány kivételtől eltekintve) nem tartalmaz, így táplálása az alatta lévő kötőszövetből történik. A hámsejtek felszínén gyakran különböző képleteket találhatunk (csilló, ostor, kutikula, mikrobolyhok). A hámszövetet osztályozhatjuk működés, eredet és a felépítő sejtek alakja alapján...

Állatvilág közösségi portál

Állatvilág közösségi portál

Az Állatvilág egy állatos közösségi oldal, ahol lehetőséged van az élményeid, kedvenceid megosztására barátaiddal és a nagyvilággal. Itt állatok gazdijai, állatorvosok, tenyésztők, kutyaiskolák, istállók, szervezők, alapítványok, személyek, üzletek - és bárki aki állatokkal foglalkozik - regisztrálhatnak, alkothatnak közösséget. Ne késlekedj: legyél tag, ismerkedj, oszd meg a videóidat, fórumozz, legyél hírszerkesztő!

Angol telivér

Angol telivér

Ez a fajta, mely jellegét tekintve egy melegvérű ló, a XVII-XVIII. Században alakult ki az Egyesült Királyságban, Angliában. A világ leggyorsabb, legértékesebb fajtája. Számos fajta kialakulásában, keresztezésében játszott szerepet. Főként a sportlótenyésztésben játszott nagy szerepet. Nagy szerepe van a lóversenyzésben is.

Angolna

Angolna

Kígyóformájú hal ami megtalálható édes, félig sós és sós vizekben is a vízfenékhez közel. Nyálkás apró pikkelyekkel borítottt teste bronzbarna színű felnőtt korában, páratlan úszói egybeolvadtak és a hasúszói hiányoznak. Rossz látással és jól kifejlett szaglással rendelkezik. A szaglóérzékenység tekintetében világcsúcstartó angolna bizonyos illatokat (például a rózsaolaj illatát) 3,2 trillió-szoros hígításban is érzékelni képes. Ez a szagérzékenység körülbelül olyan erős, mintha mi, emberek harminc kilométer távolságból megéreznénk egy nyíló rózsa illatát szélcsendben! Az angolna gyakran hagyja ott a csalit azért, mert megérzi rajta kezünk szappan, kézápoló krém, olaj, benzin vagy akár nikotin szagát.

Tuti menü