Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Állat, állatfajok bemutatása fórumon
részletek »

Állat, állatfajok bemutatása fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Állat, állatfajok bemutatása fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: allat.tlap.hu » Állat, állatfajok bemutatása fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Földvári Imre2010.02.19. 11:55 | Válaszolok | #13188
Földvári Imre

A háziállatok tartása, hasznosságuk:

Manapság a háziállatok fogalomköre egészen kitágult. Napjainkban már nemcsak a kutyát és a macskát tekintjük háziállatoknak, hanem például a papagájt, a hörcsögöt is. Háziállatokat többségében azért tartunk, hogy boldoggá tegyenek minket, és társaink legyenek. De nem mindig volt ez így, régebben a hasznosságuk miatt tartották őket.

Én a kutyák és a macskák tartására szeretnék buzdítani mindenkit. A kutya és a macska tartása több szempontból is hasznos. Véleményem szerint mindenki tisztában van azzal, hogy a kutyák tartása azért hasznos, mert ők a legjobb házőrzők. A macskáké pedig azért, mert a ház körül élő rágcsálókat (egér, patkány) elpusztítják.

„A kutya az ember legjobb barátja.”- Ezzel az idézettel teljes mértékbe egyetértek. Egy saját példával szeretném alátámasztani. Az én kutyám, akit Macinak hívnak, mindig tudja, hogy mikor milyen hangulatom van. Ha valamiért rosszul érzem magam, ott van mellettem, eleinte ő is lehangolt lesz, de később megtesz mindent azért, hogy felvidítson.Imádom őt, mikor azon ténykedik, hogy jobb kedvem legyen. Feláll, vagy leül a hátsó két lábára, és lökdös az első két lábával, hogy vegyem észre, mit csinál.

Ám van egy dolog, amivel nem értek egyet. Sok ember úgy gondolja, hogy „A macska egy gőgös állat.”- Véleményem szerint ez nem így van. Ismét egy saját tapasztalattal támasztanám alá az állításomat. Van három cicánk, akik közöttünk nőttek fel. Ha édesanyám a munkahelyéről, vagy én az iskolából érkezek haza, ők kibújnak a kapu alatt és a bejárónkon ülve várnak minket. Az én cicám, Mandzsetta csak az én hangomra hajlandó reagálni. Ha megszólalok, a legkevesebb az, hogy elkezd nyávogni. A legtöbbször az fordul elő, hogy rohan hozzám, és ha ülök, beleugrik az ölembe, és dörgölőzik hozzám.

Az én cicáim anya nélkül nőttek fel, mert az anyjukat elütötték. Én neveltem fel, én cumiztattam őket. Végül ép, egészséges, szép és emberbarát cicák lettek. Én úgy gondolom, hogy minden állat viszonya az emberekhez attól függ, hogy mire neveljük, mihez szoktatjuk őket, és mi hogyan viszonyulunk hozzájuk. Ha az állatok azt érzik, hogy szeretjük őket, mindent megteszünk azért, hogy nekik jó legyen, ők viszonozni fogják a hálájukkal, szeretetükkel, ragaszkodásukkal mindazt, amit értük tettünk.

Forrás: http://www.beol.hu/helyi-ertek/seta/a-haziallatok-tartasa-hasznossaguk-221180

Földvári Imre2009.09.13. 17:24 | Válaszolok | #11198
Földvári Imre

Ma bővítettem a képes leírás részben a fent lévő oldalak szöveges leírását, valamint sok oldalnak (főleg az állatfajokat bemutató oldalaknak) a fényképét is lecseréltem.

tlap.hu2009.05.15. 12:10 | Válaszolok | #10140
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) allat.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü